onsdag 26. februar 2014

JAKTEN PÅ KJÆRLIGHETEN

Foto: Astrid Dyve

Kjærligheten er nøkkelen til forståelse av alle mysterier” (fra Brida av Paulo Coelho)

Vi jakter den. Vi lengter etter den. Vi søker den. Vi frykter den.

DEN følelsen. Den evige jakten på DEN følelsen. Forestillinger om hvordan kjærligheten skal føles. De STORE følelsene. Som tar deg med på en trip – en berg-og-dalbane. Opp i de store høyder som berører himmelen. Som skaker. Som et jordskjelv igjennom kroppen. Som en vulkan i sjelens dyp.


Foto: Astrid Dyve

Hva om kjærligheten kommer stille. Som en visshet. Som en stilltiende klarhet. To hjerter som slår i samme takt. To sjeler som gjenkjenner hverandre og bare vet…

Hva om de store følelsene er en indre kraft som lar deg føle betingelsesløs kjærlighet. En kjærlighet som ikke krever – men gir. En kjærlighet som er FRI – uten kontroll. Som gir sjelefred som skriver seg fra vissheten om at kjærligheten er noe som kan bygges, ikke bare oppdages. Som er mektig og rystende i all sin ro.

Foto: Astrid Dyve


I en slik visshet og trygghet trengs kanskje ikke de stor ordene. De store erklæringene. En liten gest kan vise den dypeste kjærlighet. Som at den andre legger den beste eggeskjeen på din tallerken. I stillhet. Det viser at den andre la merke til at du gjorde det samme dagen før. En kjærlighetserklæring i et lite frokostegg. Alltid å unne den andre det beste. Det siste stykke. Den største biten av en delt sjokoladebolle.

Alle disse små tingene som viser så mye.


Foto: Ingebjørg DyveTenk om kjærligheten til hverandre – oss mennesker i mellom – over hele vår skakkjørte klode, kunne være betingelsesløs. Alltid unne vår neste det beste.

”Den dag vil komme da kjærligheten vil bli sluppet inn i alle hjerter, og den grusomste menneskelige følelse – ensomhet, som er verre enn sult – vil bli fordrevet fra jordens overflate” (Paulo Coelho)


Tenk om


Foto: Astrid Dyve

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

I KORONAENS TID

"  Fysisk avstand trenger ikke bety annet enn at relasjonen mellom oss må finne nye veier.  Og det gjør den- akkurat som vann renner de...