søndag 25. januar 2015

Kjærlighet i hver maske

Foto hentet fra Ull&Omtankes facebookside

Sist uke fikk jeg en melding fra min venninne med bilde av et nytt pledd som hun hadde fått av to nydelig jenter fra Ull&Omtanke i Modum. 

Sykepleierne fra Ull&Omtanke er to strikkeglade jenter som fikk ideen om å starte en facebookside etter inspirasjon fra et annet Ull og omtanke-nettverk.
De to i Ull&Omtanke får hjelp av frivillige til å strikke lapper som de setter sammen til varmende tepper. Teppene gis til kreftpasienter i behandling. - Kreftpasienter tappes for krefter, immunforsvaret svekkes og de fryser lett, sier sykepleierne til Byavisa. 

http://byavisadrammen.no/utgaver/266-2015/#2


Min venninne ble både rørt og takknemlig for teppe hun fikk. Både teppe og omtanken bak varmer godt. Og jeg kjenner jeg blir så glad når mennesker setter i gang prosjekter som dette. Det er beundringsverdig og det inspirerer.

Tidligere har jeg skrevet om prosjektet til Anikken Emilie Hjelde; "God jul lille venn" som er en stor dugnad hvor hun samler inn gaver fra frivillige som blir gitt bl.a. til Frelsesarmeen som formidler disse gavene videre til barn som kanskje ikke får så mange gaver til jul.

Da jeg fikk høre om initiativet Ull&Omtanke ble jeg så inspirert at jeg hentet ned strikkesakene fra loftet. Strikkepinnene har ligget urørt i mange år. Men nå ville jeg utfordre mine giktbrudne fingre og stive nakke, for dette vil jeg være med på! Min firbente venn på 2 år har aldri sett strikkepinner og garnnøster før. Garnnøstene fristet til lek. For en Border Collie er alt som er rundt = ball! Men at matmor sitter der konsentrert over klirrende pinner og stjeler oppmerksomheten hans, er ikke like populært. Han skuler fornærmet på meg når strikketøyet tas opp.

Med kranglete ledd og stive fingre går det smått med strikkeprosjektet. Men jeg kjenner det gjør godt å kunne få lov til å bidra. I hver maske legges det omtanke og kjærlighet til et medmenneske. Et menneske som gjennomgår en tøff tid. Det at noen har vist omtanke kan virke lindrende og varmen fra teppet sprer seg helt inn til hjerte. 

Så er det  ganske så meditativt å sitte med strikketøyet i hendene og se det vokser for hver maske. Masker som skal varme.
Her finner du facebooksiden til Ull&Omtanke:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

I KORONAENS TID

"  Fysisk avstand trenger ikke bety annet enn at relasjonen mellom oss må finne nye veier.  Og det gjør den- akkurat som vann renner de...