søndag 10. desember 2017

Luke 10
I mylderet av forventninger og krav fra omverdenen og enda mer fra oss selv, er det lett å føle seg rådvill. Men vi setter oss mål. Dette skal vi klare! Motivasjonen er på topp. En stund...

Men den er sårbar og skjør denne motivasjonen. Du kjenner igjen den følelsen når prosjekter av ymse slag blir satt i gang med et pågangsmot og en iver som er et nisseverksted verdig - men så butter det i mot og motivasjonen daler som engler i skjul.


Da er det vi trengerINSPIRASJON

Der motivasjonen er forrædersk og svikfull vil alltid inspirasjon være det som løfter oss opp. Den stimulerer kreativiteten og den gir næring til motivasjonen. Og vi kan finne inspirasjon over alt. Den svikter ikke. 


Jeg finner mye inspirasjon gjennom musikk - dans - billedkunst eller i en god film eller et dikt som berører. Og jeg finner den i naturen. 


("Sareptas krukke" av Birger Dyve Larsen)

Naturen er en som en Sareptas krukke - en utømmelig kilde til inspirasjon. Den har en dimensjon av åndelig inspirasjon som gir en følelse  av indre fred - en følelse av å komme nærmere noe større enn meg selv.

Hvor finner du inspirasjon?


"Å se verden i et sandkorn, 
og en himmel i en markblomst, 
holde uendeligheten i sin hule hånd 
og evigheten i en time"
(W. Blake 1757-1827)
Foto:  Astrid DyveIngen kommentarer:

Legg inn en kommentar

I KORONAENS TID

"  Fysisk avstand trenger ikke bety annet enn at relasjonen mellom oss må finne nye veier.  Og det gjør den- akkurat som vann renner de...