lørdag 16. desember 2017

Luke 16


Jeg tok med min firbente venn på besøk på aldershjemmet. En av damene ble ekstra glad for å kjenne myk hundepels mellom de krokete fingrene sine og strålte mot ham. 

I det vi skulle gå, legger jeg en hand på armen hennes og takker for i dag. Hun ser på meg –  lenge – og jeg ser at bak hennes forvirrede sinn, ligger det et behov for å bli sett -– et behov for


BERØRING

Berøring er livsviktig for kropp og sjel. Det utløser de gode hormonene i kroppen. Selv en florlett berøring setter følelsene i sving. Hormonet oxytocin strømmer ut i kroppen og vi føler ro og fred. Stressnivået senkes og vi puster roligere.


(Foto: Synøve Johannessen)


For meg er det ikke noe som er mer beroligende enn å sitte foran peisen med bikkja sovende inntil. Stryke over varm pels.

Å være rausere med klemmer bør være ett nyttårforsett. Klem i vei!

Men ikke glem at selvberøring er bedre enn ingen berøring. Så vær snill med deg selv og vær oppmerksom på at naturen berører deg. Kjenn på den svale vinden som stryker deg over kinn - sanden under føttene - snøfnugg som kiler deg i øyekroken. La deg berøre. 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

I KORONAENS TID

"  Fysisk avstand trenger ikke bety annet enn at relasjonen mellom oss må finne nye veier.  Og det gjør den- akkurat som vann renner de...