mandag 7. januar 2013

Lonesome traveller


Livet er som en lang reise. Og av og til kan det føles som man reiser helt alene. Det er som om verden der ute ikke er der – for meg. Og noen ganger kan det kjennes som om bagasjen vi bærer med oss er uovervinnelig tung. Ingen pikkolo som står klar for å ta imot den tunge børen – og ikke er det akkurat noen luksushotell langs veien heller.
En dag som denne, hvor tåkeskyene ligger tungt over byen, er det som ingenting annet eksisterer. Alt er skjult og i dvale. Jeg er en «lonesome traveller»

På slike dager er det godt om det dukker opp et menneske som gir deg et smil – eller sender en melding eller en koselig mail. Du kjenner at du blir SETT!
Foto: Astrid Dyve

Vi mennesker har behov for å bli sett. Vi har behov for å bli hørt. Vi har behov for å føle at vi hører til. I «Mellom himmel og jord» på NRK1 søndag, fortalte en dame at hun i tenårene følte virkelig at det å bli sett betydde nesten liv eller død for henne. Hun var 17 år og følte hun ikke hadde noe annet valg enn å rømme hjemmefra. Da ringte hun til sin lærer som hadde vært hennes støttespiller siden hun kom til landet som 13-åring. Denne læreren ble hennes redning i en vanskelig tid.


Å være DEN ENE som ser er virkelig en viktig oppgave for oss alle. Om det så er å gi et smil til personen du møter på gata eller på bussen. Eller ett hei og noen oppmuntrende ord til «dama i kassa» på butikken. Et fast håndtrykk og et varmt smil til han som står ved parkeringsautomaten og lurer på om du har noen kroner til «kaffe», kan gjøre en forskjell. Og min oppfordring: alltid smil til barn du møter – slik at de kan se at de hører til.
Jeg ønsker å gjøre en forskjell. Takk for at DU gjør en forskjell for meg.
«Thank you for seeing me»

 Nyt vakre Sinèad O Conner sin sarte sang: "Thank you for hearing me"

 
 
 
 
    Halvdan Sivertsens versjon av Lonesome traveller

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

I KORONAENS TID

"  Fysisk avstand trenger ikke bety annet enn at relasjonen mellom oss må finne nye veier.  Og det gjør den- akkurat som vann renner de...